Cand e nevoie de o pompa submersibila 6 mc/h?

Cand e nevoie de o pompa submersibila 6 mc/h?

Cand e nevoie de o pompa submersibila 6 mc/h?

Pompa submersibila 6 mc/h este o pompa care poate sa deserveasca un necesar crescut de apa, mai mult decat consumul obisnuit al unei familii. Astfel, o pompa submersibila cu un asemenea debit poate sa sustina irigarea unei gradini sau a unei curti mari, alimentarea unui iaz sau procesul de productie al unui manufacturier.

Cui foloseste o pompa submersibila 6 mc/h?

Dat fiind debitul important, pompa submersibila 6 mc/h deserveste o locuinta cu multi consumatori, printre care si cei agricoli. Acest debit este potrivit pentru nevoile cotidiene combinate cu nevoia de irigatii in gradina sau in domeniul horticol, alimentarea unui iaz, sau, de ce nu, a unei piscine. Ea este potrivita si pentru un atelier care foloseste apa in procesul de fabricatie.

libris.ro

Ce inaltime maxima de pompare are o pompa submersibila 6 mc/h?

Inaltimea maxima de pompare variaza in functie de producator si model. Astfel, pentru puturi de mare adancime, exista pompe submersibile 6 mc/h care sa poata face fata cu succes acestei cereri.

Cum insumam consumatorii pentru pompa submersibila 6 mc/h?

Fiecare locuinta are consumatorii ei interni, care au niste consumuri oarecum standardizate, adica pentru care exista o medie data de specialistii in domeniu.

Astfel, pentru un grup sanitar, o baie adica, intr-o casa, consumul este urmatorul:

  • un robinet chiuveta consuma circa 650 l/h
  • o para dus consuma circa 500 l/h
  • toaleta consuma cca 550 l/h

Total consum per baie: 1700 l/h

Daca acestui consum ii adaugam inca o baie cu aceleasi caracteristici, un robinet la bucatarie, ajungem la un consum rotunjit de circa 4000 l/h. Ceea ce inseamna un consum de 4 mc/h. Daca la acesta adaugam si un furtun pentru gradina si un aspersor pentru udat gazonul din curte, constatam ca ne apropiem de debitul maxim pentru o pompa submersibila 6 mc/h.

Evident, este imposibil ca toti consumatorii sa mearga in acelasi timp, astfel incat sa se atinga debitul maxim al pompei. Intotdeauna este bine sa se ia o pompa putin mai mare decat suma consumatorilor pentru ca aceasta sa nu functioneze la sarcina maxima.

Pompa submersibila 6 mc/h trebuie intretinuta ca orice pompa submersibila, in functie de recomandarile facute de catre producator. Este evident ca achizitia unei pompe iefitne nu va duce la costuri reduse pe timp indelungat atat pentru mentenanta cat si pentru consumul de energie electrica. Niciodata ceva ieftin nu a avut materiale de calitate pentru ca acestea s-ar vedea in costuri.

Costul mai mare a unei pompe submersibile 6 mc/h este dat de caracteristicile acesteia, de perioada de garantie care poate sa ajunga si la 5 ani, de rezistenta la nisip (factor care poate degrada pompa cu rapiditate) si de materialele folosite pentru fabricatie.

Tuturor acestor factori li se adauga si imbunatatirile aduse retelei si intalatiei (de exemplu montarea de filtre suplimentare) pe care le poate recomanda instalatorul sau personalul magazinelor de specialitate.

O investitie mai mare de la inceput va duce la salvarea unor costuri ulterioare atat cu reparatiile cat si cu consumul de electricitate. De cele mai multe ori, o pompa submersibila 6 mc/h de calitate, dotata la standarde inalte economiseste multi bani prin durata de viata foarte lunga, consumul mic de electricitate si lipsa reparatiilor.

Share Button

Leave a Comment