Brazii de Craciun si impactul asupra mediului

Brazii de Craciun si impactul asupra mediului

libris.ro

Brazii de Craciun si impactul asupra mediuluiIn acest articol ne-am hotarat sa va prezentam cateva dintre avantajele fiecarui tip de brad de Craciun, mai exact brad natural sau brad artificial de Craciun, si cele mai comune intrebari pe care oamenii si le pun in ceea ce privestie brazii pentru sarbatorile de iarna, impreuna cu raspunsul la ele.

Conform traditiilor, primul brad impodobit de Craciun a aparut in timpul sarbatorilor de iarna in Letonia in anul 1510. La o distanta de 420 de ani, in 1930 a fost facut primul brad artificial pentru Craciun, realizat din fire de perii, de compania americana Addis, care fabrica perii.

De atunci au aparut discutii in ceea ce priveste cele doua tiprui de brazi si s-au pus intrebari in ceea ce priveste care este cel mai bun de utilizat brad, cel artificial sau cel natural. Recent in aceasta disputa a fost inclusa si o alta intrebare, mai exact care dintre cele doua tipuri de brazi este cel mai ecologic si mai prietenos cu natura.

Brazii naturali sunt resurse regenerabile, in fecare an plantandu-se cate doi sau trei brazi naturali in locul unuia taiat.

Bradul natural este si reciclabil, dupa Craciun putand fi taiat in mai multe bucati si transformat in compost care ulterior este folosit ca si ingrasamant.

Bradul natural este biodegradabil fiind natural. Bradul natural creaza habitatul pentru animale salbatice, plantatiile de brazi cultivati in mod special pentru Craciun fiind mici oaze de verdeata pentru animale si insecte.

Bradul reduce eroziunea radacinile sale fixand pamantul si impiedicand alunecarea de teren cauzata de apa. Bradul are si rolul de a feritliza solul.

divisima.com

Un brad natural creste suficient cat sa poata fi folosit pe post de brad de Craciun in aproximativ 16 ani. Brazii ca si ceilalti arbori absorb dioxid de carbon si elimina oxigenul necesar atat oamenilor cat si animalelor. Brazii din plantatii au nevoie pentru a se dezvolta corespunzator de pesticide, ierbicide si fertilizatori.

Prin alte zone, brazii sunt colectati in containere speciale, sunt maruntiti si presarati pe sol pentru a fertiliza pamantul.

Brazii artificiali pot fi reutilizati. Se pot folosi timp de mai multi ani si rezista aproximativ 10-15 ani in conditiile in care sunt folositi in fiecare an.

Bradul artificial cauzeaza mai putina mizerie, acele sale nu pica pe podea si pe covoare pentru ca nu se usuca.

Brazii artificiali sunt mai ieftini decat cei naturali si in plus nu trebuie sa platiti anual pentru un brad.

Brazii artificiali au devenit tot mai populari in ultimul timp datorita economiei pe care o permit si datorita unui numar tot mai mare de oameni care sunt constienti de importanta efectului pe care deciziile noastre in ceea ce priveste tipul de brad il au asupra mediului.

Majoritatea brazilor artificiali au o durata mare de viata si pot fi folositi ani de-a randul pana cand se vor degrada. Totul depinde de modul in care sunt depozitati si intretinuti.

Brazii artificiali sunt facuti din PVC, acesta fiind unul dintre putinele lor dezavantaje. PVC-ul nu este un material biodegradabil. Dupa ce a trecut Craciunul, spre deosebire de brazii naturali, cei artificiali sunt depozitati pentru a fi utilizati ulterior.

Share Button

Leave a Comment