Avantajul de a avea propria afacere

Avantajul de a avea propria afacere

Avantajul de a avea propria afacereDaca aveti o idee sau un vis pe care ati vrea sa il puneti in practica ar trebui sa va luati inima in dinti dar sa nu va aruncati spre necunoscut foarte repede.

Sunt unele avantaje si dezavantaje atunci cand aveti propria firma. Trebuie sa descoperiti aceste avantaje, sa analizati inconvenientele si abia ulterior veti putea sa faceti pasul urmator: sa va indepliniti visul.

Nu vom insista foarte mult pe acte infiintare firma pentru ca informatiile in acest sens sunt vaste ci ne vom concentra pe avantajele de a avea propria afacere.

libris.ro

Atunci cand aveti propria afacere nu va trebui sa aveti un program fix spre deosebire de un job unde aveti un program foarte bine stabilit unde trebuie sa fiti prezenti chiar daca aveti dispozitia necesara chiar daca nu.

Nu va spune nimeni cum trebuie sa va faceti treaba si veti lua singuri deciziile asa cum considerati pentru diverse situatii care apar.

Avand propria afacere puteti sa lucrati de oriunde: din parc, de acasa, de la birou si nimeni nu va va trage la raspundere. Veti fi de asemenea si persoana care va lega relatiile cu clienti fapt care va da libertatrea sa alegeti cu cine doriti sa lucrati. La un job de multe ori se intampla sa fiti nevoiti sa lucrati cu anumiti clienti chiar daca nu va face placere.

Aveti un foarte mare control asupra salariului si asupra timpului liber, si de asemenea veti dispune si de asigurare de sanatate sau de pensie exact asa cum se intampla la un job normal.

divisima.com

De multe ori viata ca si om de afaceri nu este chiar asa fericita precum ar putea parea. Sunt si cateva dezavantaje. Oricat de mult timp liber considerati ca aveti sunteti cea mai importanta persoana din firma si trezitul de dimineata nu va mai fi optional pentru ca veti descoperi ca timpul este limitat.

Pentru ca sunteti cei care iau deciziile ar trebui sa va asumati repercursiunile altfel veti risca sa pierdeti foarte mult si de aceea se recomanda  sa fiti responsabili. Aveti grija cu cine intrati in parteneriate, este recomandat sa va cunoasteti clientii. Si banii pot fi o problema iar sfatul nostru este sa ii investiti dupa ce ii obtineti.

Un sfat pretios este si acela de a nu a neglija sanatatea indiferent ca sunteti angajat sau angajator. Stresul poate sa intervina oricand si in orice domeniu iar sanatatea este foarte importanta.

Daca nu aveti grija de acest aspect nu veti mai da randament si nu va veti mai putea concentra suficient pentru a lua decizii importante. Putem discuta la nesfarsit despre afaceri si ceea ce conteaza este sa aveti curajul de a merge mai departe si de a va pune planurile in aplicare.

Desi la inceput este greu daca mergeti inainte puteti face ca ideile pe care le aveti sa devina afaceri profitabile. Dupa ce luati in calcul toate acestea puteti alege sa aveti propria afacere sau sa  fiti angajat.

Alegerea unuia din cele doua drumuri nu este decloc usoara si eficienta unei decizii depinde in special de modul in care constientizati punctele slabe si punctele tari pentru fiecare din alternative.

Share Button

Leave a Comment