Avantajele si dezavantajele paletilor din plastic

Avantajele si dezavantajele paletilor din plastic

Avantajele si dezavantajele paletilor din plastic

libris.ro

Cu siguranta marile firme care produc tot felul de piese sau de produse, cauta mereu cele mai eficiente solutii pentru depozitarea materiei prime si a produselor finite, dar si pentru transportul produselor finite.

Ei bine, atunci cand discutam despre cele mai bune solutii pentru depozitarea si pentru transportul acestor produse, cu siguranta ne referim la navetele din plastic, si la paleti din plastic.

Navetele din plastic pot sa fie folosite in cadrul diferitelor firme sau in cadrul diferitelor fabrici pentru a depozita materia prima. Cu siguranta materia prima este mult mai simplu de depozitat, si chiar de mutat apoi spre procesul de productie, din cutiile si navetele din plastic.

Apoi, cu siguranta comerciantii prefera sa le livreze clientilor produsele finite tot in astfel de navete din plastic, atat datorita faptului ca produsele se aseaza perfect in aceste navete, cat si datorita faptului ca navetele arata impecabil si pot contribui chiar si la promovarea firmei.

In ceea ce priveste paletii, trebuie mentionat faptul ca acestia au un rol foarte important datorita faptului ca pe ei se vor aseza navetele din plastic in care se regasesc produsele finite sau materia prima.

Ei bine, atunci cand discutam despre paleti, trebuie mentionat faptul ca exista paleti din lemn, care de regula sunt folositi atunci cand trebuie transportate foarte multe produse si care au o greutate mare.

Avantajul paletilor din lemn este acela ca sunt foarte rezistenti, insa ei au si o multime de dezavantaje, iar unul dintre dezavantajele lor este acela ca intrand in contact cu apa, vor deveni mult mai grei.

Apoi, pe paletii din lemn isi poate face aparitia mucegaiul, insa asta nu este tot. Odata cu trecerea timpului, paletii din lemn vor putea sa se defecteze asa ca mai mult ca sigur antreprenorii nu ii vor arunca, ci ii vor repara.

Asadar, dupa cum se poate observa, paletii din lemn chiar daca sunt rezistenti si pot suporta o greutate foarte mare, au si o multime de dezavantaje.

Tocmai acesta si este motivul pentru care foarte multi antreprenori au inceput sa se orienteze spre paletii din plastic.

Spre deosebire de paletii din lemn care dupa cum am vazut, atunci cand intra in contact cu apa sau cu alte lichide devin mai grei, paletii din plastic isi pastreaza greutatea indiferent de situatie.

Apoi, spre deosebire de paletii din lemn care au nevoie de eventuale reparatii, paletii din plastic nu au nevoie de nici un fel de reparatie, asa ca acesta este inca un avantaj pe care paletii din plastic il au in fata paletilor din lemn.

Plus de asta, paletii din lemn pot avea aschii, asa ca trebuiesc manevrati mereu cu manusi, pe cand paletii din plastic nu prezinta nici o urma de aschie, si pot sa fie manevrati fara probleme chiar si fara manusi.

divisima.com

Asadar, dupa cum se poate observa, paletii din plastic au foarte multe avantaje in fata paletilor din lemn, asa ca este cat se poate de firesc faptul ca antreprenorii renunta incetul cu incetul la paletii din lemn si opteaza pentru paleti din plastic.

Share Button

Leave a Comment