Aranjamente florale si cat de importante sunt pentru un eveniment

Aranjamente florale si cat de importante sunt pentru un eveniment

divisima.com

Aranjamentele florale sunt un aspect foarte important pentru petreceri, mai ales atunci cand vine vorba de o nunta. Acestea sunt esentiale pentru un decor placut si primitor, care sa faca din cea mai importanta zi din viata ta, o zi de neuitat si pentru invitati.

In functie de preferintele miresei, aranjamentele florale se fac din diferite flori, dintr-o singura floare si cu mirosuri cat mai placute. Cand se organizeaza importantul eveniment, are in mod normal si o tematica, iar aranjamentele florale trebuie sa se asorteze cu tematica sau in caz contrar, sa o completeze perfect.

Florile pentru nunta se aleg in functie de culorile primare si cele secundare. Cele mai utilizate culori pentru nunti sunt rosu, galben, portocaliu, verde, violet si albastru. Aranjamentele florale se pot combina, rosu cu galben sau verde cu albastru. Acestea se combina dupa preferintele clientului si in functie de potrivirea acestora.

In functie de aranjament, se aleg florile. Pentru buchetul miresei, aranjamentul lumanarilor, decorarea masinilor, a restaurantului, buchetul nasei si cocardele se folosesc diferite flori. Principalul aranjament – buchetul miresei – se folosesc renumitii trandafiri, albastrelele, freziile, crinii imperiali si uneori margaretele. La majoritatea buchetelor mireselor se folosesc flori albe, deoarece acestea semnifica puritate.

Decorarea lumanarilor nasilor este si ea una foarte importanta. De obicei, lumanarile se decoreaza cu flori similare cu buchetul miresei, uneori aceleasi si in acelasi mod. Trandafirii sunt cei mai utilizati pentru aranjamentul lumanarilor, urmati de orhidei.

Un aspect foarte important, pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand va orientati catre un aranjament floral, este suportul aranjamentelor florale. Acestea trebuie sa fie asezate intr-un suport care sa se plieze perfect pe tematica evenimentului, fie ca este vorba de nunta, fie ca este vorba de o petrecere aniversara. Suportul aranjamentelor florale este unul specific fiecarui tip de eveniment.

In ceea ce priveste aranjamentul floral pentru restaurantul unde se va desfasura petrecerea, acesta poate fi ales in functie de anotimp. Daca optati pentru aranjamente din flori naturale trebuie sa tineti cont ca nu toate florile sunt disponibile pe tot parcursul anului. Floarea miresei, calla, orhideea si trandafirul sunt singurele plante ce au disponibilitate tot anul.

libris.ro

Daca norocosul eveniment are loc pe timpul verii, ai de ales intre: trandafiri, crini, crizantemel, magnolii, floarea miresei sau bujori. In ceea ce priveste toamna, floarea pasiunii, margaretele si hortensiile sunt potrivite pentru acest anotimp. Iarna, florile disponibile sunt panselutele, anemonele, irisul si ghioceii. Primavara ai de ales intre gerbera, orhidee, grezii, narcisele galbene, anemonele si lacramioarele.

Aranjamentele florale sunt foarte importante pentru un astfel de eveniment. Dupa rochia de mireasa, aranjamentele florale sunt primul aspect care scoate in evidenta tematica nuntii. Nu doar la nunti, ci si la aniversari, acestea transforma decorul si ii ofera un aer de proaspat. In functie de culori, puteti alege diferite aranjamente florale care sa va infrumuseteze incaperile. Aranjamentele florale nu sunt destinate doar decorului nuntilor si al aniversarilor, ci pot fi daruite drept cadou.

Share Button

Leave a Comment