Apometre apartament clasa C sau sistem Pausal?

Apometre apartament clasa C sau sistem Pausal?

divisima.com

apometru clasa c bmetters apa receOricine a trait la bloc stie ca una dintre cele mai mari provocari sunt cele care tin de confruntarile cu vecinii si consumurile la utilitati. Daca in ceea ce priveste vecinii nu prea avem cum sa schimbam lucrurile, in ceea ce priveste inregistrarea consumurilor lucrurile se pot schimba prin folosirea unor apometre apartament clasa C.

Ce beneficii ne pot aduce aceste apometre apartament clasa C?

Ei bine in momentul in care una dintre locuintele dintr-un bloc nu are apometre instalate, atunci in mod automat consumurile pentru acel spatiu se raporteaza in sistem Pausal. Acest sistem presupune alocarea “din oficiu” a unei anumite cantitati de apa, calda si rece, calculata ca medie a consumurilor inregistrate intr-un apartament similar, in decursul unei luni.

Fireste, aceasta este definitia de dictionar, insa asociatiile de proprietari au propriile sisteme de alocare a acestor cantitati, drept pentru care in ipoteza in care apometrele nu exista, ne putem trezi peste noapte cu cantitati duble sau triple de apa consumata fata de un apartament normal.

Tocmai de aceea specialistii de la www.shop-einstal.ro ne recomanda utilizarea apometrelor, deoarece in acest fel putem elimina riscul de a plati cu mult mai multi bani decat am consuma noi in mod normal.apometrele sunt sisteme eficiente de monitorizare si control si mai mult decat atat ele sunt si unilateral acceptate de catre asociatiile de proprietari.

Cam acelasi lucru se intampla si in cazul persoanelor care au apometre apartament clasa C, insa care uita sa transmita consumurile la asociatie. Aici regula de baza este aceea ca da nu se transmite citirea apometrelor pe o perioada de trei luni consecutiv, in acel caz se trece la masura aplicarii sistemului Pausal pe care l-am expus anterior.

Singura diferenta in acest caz este aceea ca in momentul in care un beneficiar uita sa transmita indexul citit iar in consecinta apartamentul este trecut la sistemul Pausal, in momentul in care se va retransmite dupa o pauza de trei luni consecutive indexul real, se va face o compensare a valorilor, fie in mod pozitiv, fie negativ, astfle incat consumurile sa fie egalizate si aduse la zi.

libris.ro

Pentru a explica si intelege mult mai bine acest sistem putem lua urmatorul exemplu. Daca intr-un apartament unde sunt montate apometre apartament clasa C de la www.shop-einstal.ro , indexul la apa calda si la apa rece nu este transmis timp de trei luni, iar valoarea la care s-a ramas este de x metri cubi de apa, atunci asociatia are dreptul sa ii acorde din oficiu un index de y metri cubi de apa consumati lunar.

Daca dupa aceasta perioada se citeste apometrul iar acesta indica valoarea z, atunci formula de calcul a consumului va fi de y metri cubi de apa- z metri cubi de apa. De cele mai multe ori sistemul Pausal acorda din oficiu o cantitate dubla sau tripla a consumului, drept pentru care in cele mai multe dintre cazuri pana la egalizarea efectiva a consumului va mai exista o anumita perioada de timp. Totusi, daca consumul final citit depaseste valoare atribuita din oficiu prin sistemul Pausal, in acel caz beneficiarul va mai avea de platit si plusul de metri cubi consumati peste estimarile asociatiei.

Share Button

Leave a Comment