Aplicatia Snapchat si securitatea

Aplicatia Snapchat si securitatea

Aplicatia Snapchat si securitatea
Peste 100 de milioane de persoane folosesc aplicatia Snapchat in fiecare zi, simtindu-se libere sa se distreze si sa se exprime, cu ajutorul acestei aplicatii.

Securitatea insa si privacy-ul, sunt elemente foarte importante, pe care cei de la Snapchat nu le trec cu vederea. Daca esti interesat de angajari studio Angels of love, intra pe site-ul Angelsoflove.ro.

De aceea, acestia chiar au suportat compania Apple, in disputa sa cu FBI.  Motivul acestei dispute, l-a constituit iPhone-ul blocat ce i-a apartinut lui Syed Rizwan Farook, unul dintre teroristii implicati in atacul din San Bernardino.

FBI nu a putut debloca acel iPhone fara asistenta asigurata de catre inginerii de la Apple, asa ca au atacat in justitie aceasta companie, cerand ca cei de la Apple sa scrie un nou cod de iOS, ce va permite pe viitor un “backdoor”, o poarta de intrare secreta in software-ul telefonului.

Asta inseamna ca un judecator federal a decis ca inginerii de la Apple sa comita “hacking-ul” asupra propriilor telefoane. Niciodata nu s-a mai intamplat asta pana acum – ca un judecator sa poata dicta cum sa-si conceapa un produs sau cum sa-si dezasambleze o companie, propriile produse.

Dar ingrijorarile nu se opresc aici, ele merg mult mai departe prin simplul fapt ca in acest mod, s-ar opri posibilitatea oricarei companii producatoare de a-si asigura libertatea conceptiei propriilor produse.

Pericolul real derivat din acest fapt, il reprezinta de fapt atingerea pe care o poate aduce informatiilor personale (ale persoanelor ce folosesc de fapt aceste aplicatii) si in ceea ce priveste comunicatiile.

Aici la Snapchat, utilizatorii au incredere in aceasta companie si se asteapta sa nu le fie divulgate informatiile sau in orice caz, se asteapta ca informatiile lor personale sa fie protejate, asta ajutandu-i sa se exprime liber.

Daca o curte de judecata va decide re-proiectarea acestui gen de aplicatii pentru a putea pastra fiecare chat trimis, serviciul nu va mai fi unul atat de cautat de catre utilizatori. De aceea, cei de la Snapchat sunt de partea Apple in acest proces.

Exista o mare diferenta intre a da unui guvern informatii de suport si a fi fortat sa re-proiectezi o mare parte dintre produse pentru a permite accesul unor persoane, acces pe care nu il au in momentul de fata.

Toate natiunile sunt datoare sa-si protejeze interesele de securitate nationala, dar in acelasi timp trebuie sa protejeze dreptul la intimitate al utilizatorilor si securitatea informatiilor personale ale acestora.

Acest gen de aplicatii pentru chat, sunt foarte cautate de catre utilizatori tocmai pentru faptul ca acestia isi pot exprima liber opiniile. Cei care fac abuzuri, oricum sunt raportati iar conturile le sunt suspendate de catre majoritatea firmelor proprietare de astfel de aplicatii.

Dupa cum spune si vorba “nu exista padure fara uscaturi”, probabil ca si pe aceste aplicatii de videochat exista si vor mai exista utilizatori care se vor folosi de acestea in scopuri nu tocmai ortodoxe, dar acestia pot fi urmariti cu usurinta.

Guvernele trebuie sa protejeze intimitatea utilizatorilor, iar fortarea companiilor sa produca device-uri cu probleme de securitate, nu este in nici un caz solutia optima.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment