Aparat de sudura polietilena

Aparate de sudura

Aparat de sudura polietilena

Aparatele de sudura sunt echipamente care pot sa fie intalnite in ateliere, pe santiere sau in gospodaria fiecaruia dintre noi.

Ei bine, atunci cand discutam despre aparate de sudura, putem intalni tot felul de aparate, de la aparate de sudura cu electrod si pana la aparate de sudura polietilena, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta putin despre aparatele de sudura.

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca aparatul de sudura este un instrument care se foloseste cu scopul de a uni doua obiecte din materiale metalice sau termoplastice.

libris.ro

Acesta formeaza un scurt circuit intre un electrod si piesa de prelucrat, iar in urma scurtcircuitului se produce o fuziune localizata pe metalul piesei si pe metalul de aport, in care temperatura ajunge undeva la 3500 – 4000 de grade Celsius.

Aparatul de sudura este o inventie foarte populara si este una dintre singurele metode prin care se pot imbina doua bucati de metal intre ele. Ei bine, in continuarea acestui articol vom vedea de cate tipuri pot sa fie aparatele de sudura.

In primul rand exista aparatele de sudura cu electrod MMA, care sunt printre cele mai vechi si cele mai populare aparate de sudura. Acestea sunt folosite de regula de catre profesionisti.

Acest aparat de sudura poate fi folosit atat intr-o hala cat si in aer liber fara nici un risc, si permite sudarea aliajelor chiar si in conditiile in care metalul este murdar sau ruginit. Pentru gospodarii, acest tip de aparat de sudura este perfect.

divisima.com

Un al doilea tip de aparat de sudura este aparatul MIG/MAG, care topeste un fir metalic cu scopul de a uni doua suprafete. Acest aparat elimina un gaz care protejeaza sudura si impiedica depunerea rezidurilor pe suprafata metalica. Referitor la acest tip de aparat de sudura mai trebuie mentionat faptul ca gazul utilizat se stabileste in functie de tipul de material care trebuie sudat.

Sudura realizata cu acest aparat de sudura este mai neteda, mai fina si mai curata, si este foarte rezistenta. Marele avantaj al acestui tip de aparat de sudura este acela ca poate fi utilizat chiar si de catre incepatori. Marele dezavantaj insa este acela ca are un pret destul de piperat. De regula, aceste aparate de sudura se folosesc in ateliere, hale, service-uri auto.

Al treilea tip de aparat de sudura este aparatul TIG, un aparat cu gaz inert. Acest tip de aparat utilizeaza un electrod neconsumabil de tungsten sau wolfram, si protejeaza suprafata de sudare prin eliberarea unui gaz protector care ajuta la impiedicarea oxidarii.

Acest aparat de sudura poate fi folosit pentru sudarea mai multor tipuri de metale si aliaje feroase sau neferoase, si realizeaza o sudura rezistenta, neteda, fara reziduri si precisa.

Ultimul tip de aparat de sudura care exista este aparatul autogen, cel care utilizeaza flacara oxiacetilenica si firul metalic cu scopul de a topi metalul. Acest aparat se foloseste pentru a suda materiale degradate si ruginite. Aparatul poate fi utilizat si de catre incepatori si are avantajul ca poate sa fie folosit si in conditii de vant.

Share Button

Leave a Comment