Adevarul simplu despre optimizarea SEO

Adevarul simplu despre optimizarea SEO

divisima.com

 Adevarul simplu despre optimizarea SEOAcum 2 saptamani, am primit un telefon de la la CEO-ul companiei noastre de portofoliu, care era frustrat din cauza confuziei lui in legatura cu optimizarea SEO de la DanBradu.com.

Simtea ca nu poate obtine un raspuns corect. Fiecare “expert” sustinea ca stie care este ” sosul secret ” si au recomandat strategii diferite,  multe dintre ele, asa cum au recunoscut si ei ( eventual ) ar putea rezulta ca Google sa sanctioneze site-ul.

Am aranjat o intalnire cu un mic grup de antreprenori experimentati la nivel inalt, care au contruit 500 companii Inc. cu SEO ca si strategie primara de marketing. Iata ce au explicat:

libris.ro

Secretul este ca nu este nici un secret. SEO nu este complicat. Ca in orice, exista cunostinte adanci care ajuta strategiile fine, dar 90 la suta consta in a face constant ce simti, si sa testezi. Ei au avertizat in mod special sa nu te increzi in cineva care pretinde ca are o pista din interior. In schimb, au recomandat concentrarea pe amplificarea a ceea ce se simte ca o prelungire naturala a afacerii.

Fa elementele de baza. Google are nevoie sa poata determina un ballpark acolo unde este relevanta organizatia ta. Structura de site corecta, meta tag-uri si cuvintele cheie inca conteaza, dar astea sunt doar inceputul.

Totul isi schimba calitatea. Motoarele de cautare vor sa furnizeze cea mai relevanta informatie. Era foarte usor sa te joci cu sistemul prin o multime de linkuri si texte ancora specific. Vremurile se schimba. Acum, semnalele de relevanta graviteaza in jurul unui set mult mai divers de informatii, cum ar fi aprobarea sociala, traficul repetat, mentionarile frecvente si continutul de ajutor.

Link-urile inca conteaza, cu calificare. Google a crescut in importanta din cauza PageRank, care s-a bazat pe modul in care mediul academic foloseste citate pentru a determina relevanta. Google a echivalat link-urile cu citatii, si a revolutionat industria de cautare. Link-urile nu au disparut, ci a evoluat. In loc de doar a se uita la link-ul si textul ancora, Google analizeaza mai multi factori, inclusiv traficul derivat de la link (care indica un interes) si inconjoara textul. Antreprenorii au recomandat concentrarea pe continut util, relevant pentru link-uri, in loc de o campanie de ” link building ” specific.

Acorda atentie semnalelor sociale. Cea mai mare schimbare din ultimii ani, este o miscare spre semnalizarea sociala, deși au spus ca a trecut mai lent decat au anticipat. Motoarele de cautare incearca sa evalueze autoritatea reala, si o urmare sociala robusta este un indicator puternic. Google+ este un semnal evident. Ei cred ca in timp ce cea sociala simpla construieste incet si fara ROI puternic, socialul bogat va continua sa devina si mai bogat.

Video este greu de ” jucat “. Motoarele de cautare pun mai multa greutate pe zonele care sunt mai greu de jucat. Video este costisitor de produs, și ulterior, nu este folosit la fel de frecvent in tactici discutabile. Ei au recomandat includerea ei in planul de marketing ca o strategie secundara.

Integrarea de produse furnizeaza munti de date. Google a fost intotdeauna foarte receptiv si a acumulat o serie incredibila de produse, care arunca in mod constant date care sunt folosite pentru a valida relevanta. De la Gmail si Google Maps la browser-ul Chrome si Google+, numarul de puncte de control din jurul unei companii, este uimitor. Acest lucru permite ca Google sa fie incredibil de adept in distingerea ” tacticilor SEO ” de protocol de funcționare normal.

Evident, acest articol nu este menit sa fie un ghid pentru SEO, dar in schimb, este o privire in spatele scenei la o conversatie transparenta pe un subiect de multe ori confuz. Pentru o introducere mai in profunzime in optimizare SEO, as recomanda sa incepi cu Ghidul pentru incepatori in SEO, de Rand Fishkin.

Share Button

Leave a Comment