5 Avantaje oferite de casele de amanet

5 Avantaje oferite de casele de amanet

5 Avantaje oferite de casele de amanet

Tot mai multe persoane aleg sa apeleze acum la amanet auto din motive ce tin de sumele acordate si de timpul in care acestea sunt obtinute. Societatea se schimba mereu iar problemele de natura financiara au tendinta de a deveni tot mai urate. Uneori este nevoie de sume mari de bani cat ai bate din palme, prietenii de obicei nu sunt disponibili in astfel de momente, iar banca nu e solutia optima pentru ca la nicio banca nu exista notiunea de rapid.

De aceea iti oferim mai multe informatii despre avantajele caselor de amanet si a serviciilor lor.

Nu ai datorii

libris.ro

Te intrebi daca acest lucru este posibil? Raspunsul este da! Pur si simplu, ai girat deja cu un obiect valoros si ai primit suma la care acesta a fost evaluat deci raspunderea privata este complet eliminata. Daca nu poti plati imprumutul, casa de amanet va intra in posesia bunului amanetat, de care poate dispune dupa cum doreste. Lucrand cu o banca, acest avantaj dispare iar atunci cand sumele nu sunt restituite se recurge la procese si popriri si chiar la executarea bunurilor din casa.

Nimeni nu este interesat de informatiile personale

La o banca va trebui ca agentul care iti ofera creditul sa interogheze ANAF si sa analizeze situatia ta financiara. La o casa de amanet nimeni nu este interesat de astfel de detalii. La banca, de asemenea, in functie de informatiile obtinute se va determina daca esti sau nu eligibil pentru un credit. La amanet daca ai toate documentele aferente bunului amanetat, cum ar fi cartea si talonul unei masini, este tot ce conteaza. Ti se va cere buletinut pentru contract si cam atat.

Perioada variabila

divisima.com

Perioadele sunt flexibile chiar daca contractul nu arata acest lucru. In casa de amanet poti beneficia de extinderea perioadei. Daca nu poti sa platesti toata suma in perioada prestabilita, nu te ingrijora, maresti perioada si ai suficient timp la dispozitie pentru a achita. Normele legale limiteaza perioada contractuala la maxim 4 luni, insa contractul se poate prelungi oricand.

Asigurare inclusa

Bunul lasat este asigurat. Nu trebuie sa iti faci griji daca masina este lasata la amanet pentru ca este depozitata in conditii de siguranta pe toata perioada creditarii ipotecare si asigurat impotriva furturilor, a incendiilor si a daunelor de orice fel. Toti cei care duc bunuri la amanet beneficiaza de o astfel de garantie.

Discretie

Discretia este asigurata in casele de amanet. Multe case de amanet sunt amplasate intr-o zona neutra sau functioneaza langa un centru comercial sau un magazin clasic. In plus, activele nu sunt pastrate la vedere in perioada imprumutului. Astfel, nimeni nu afla ca, de exemplu, ai dus masina la amanet pentru a obtine banii de care aveai nevoie.

Tot tu esti proprietar

In ciuda contractului de amanet, pana in momentul in care cedezi bunul pentru totdeauna firmei de amanet, esti tot tu proprietarul. In felul acesta, decizi ceea ce vrei sa se intample cu obiectul tau. Daca, de exemplu, nu vrei sa iti iei inapoi masina, multe case de amanet auto ofera optiunea de a scoate la licitatie masina sau chiar de a o vinde.

 

Share Button

Leave a Comment