Terapia cu ozon in cosmetologie

Terapia cu ozon in cosmetologie

Terapia cu ozon in cosmetologie

divisima.com

Progresul stiintei medicale actuale este orientat spre dezvoltarea de noi tehnologii care sa permita nu numai tratarea extrem de eficienta a bolilor, ci si prevenirea acestora, sporind potentialul vital al organismului. Recoandarea noastra este sa apelati la tratamente in care se foloseste lampa cu vapozon.

Una dintre aceste abordari progresive este terapia cu ozon. Are o gama larga de actiuni in chirurgie, dermatologie, urologie, medicina interna. Ar fi ciudat ca ozonul sa nu fie folosit in cosmetologie – unul dintre cele mai progresive domenii ale aplicarii sale. In metodele de tratament cu ozon se acorda o atentie deosebita imbunatatirii microcirculatiei, oxigenarii, aportului de energie al celulelor, trofismului adecvat si protectiei pielii.

Multe probleme cosmetice – acnee, rosacea teleangiectatica, rarirea parului, ridurile, alergia, celulita, grasimea – reflecta starea interna a organismului, de aceea trebuie tratate nu numai din exterior, ci si din interior. Si aceasta sarcina poate fi realizata cu succes de ozon care produce un efect de detoxificare, antimicrobian, antiviral si o crestere a imunitatii organismului.

Ozonul este un agent unic care pastreaza si restaureaza frumusetea naturala si sanatatea pielii. Terapia cu ozon nu mascheaza defectele pielii, ci isi normalizeaza functiile naturale si isi stimuleaza activitatea organismului. Mecanismul de actiune al ozonului poate fi demonstrat pe baza exemplului utilizarii acestuia in cadrul unui program complex de reintinerire a pielii.

Imbatranirea la nivelul epidermei este indusa de inhibarea diviziunii celulare proliferate, epuizarea epidermei, cresterea stratului de keratina, scaderea elasticitatii si cresterea deformarii epidermice reziduale (“laba gastii”), formarea ridurilor mai adanci.

Pielea functioneaza corect si arata tanara numai in cazul unui trofism adecvat si divizarii celulelor epidermice. Mecanismul natural al trofismului celular se realizeaza prin intermediul tesutului lichid, al limfei si al plasmei sanguine.

Eficienta functionala a acestei retele si calitatea trofismului epidermic sunt scazute considerabil sub influenta factorilor negativi ai mediului. Imbatranirea la nivelul dermei este indusa de modificarile structurii fibrelor colagen si elastice. La expunerea colagenului la radicalii liberi se ajunge la refuzionarea colagenului, prin urmare, enzima de colagenaza responsabila de degradarea colagenului in conditii normale nu este capabila sa-si realizeze functia.

libris.ro

Se ajunge la acumularea de fibre colagen modificate patologic, la scaderea capacitatii lor de retinere a apei si la nivelul total al apei in derma mult mai mic. Este vorba despre o tulburare functionala a hialuronidazei, enzima specifica care produce un efect asupra acidului hialuronic si care defineste penetrarea pielii.

Datorita imbatranirii, se ajunge la o scadere a activitatii unor enzime cheie ale lantului respirator si la intensitatea sintezei citocromoxidazei, care duce la deficienta energetica a celulelor. Se ajunge la inhibarea regenerarii celulelor epidermice, epuizarii si fragmentarii fibrelor de elastina, iar rezultatul tuturor acestor procese patologice este formarea ridurilor.

Imbatranirea pielii poate fi inhibata si structura pielii poate fi restabilita prin neutralizarea proceselor patologice mentionate mai sus, eliminand astfel motivul, nu numai consecinta – formarea ridurilor.

Exact acest lucru este tinta terapiei cu ozon. Ozonul este o substanta creata de natura, produce un efect complex, integral asupra corpului uman. Pentru tratamentul pielii si a ridurilor “problematice” se recomanda utilizarea metodelor de tratare a ozonului local si sistemic: pe cale locala – injectii cu ozon subcutanat.

Share Button

Leave a Comment