Sistemele automate de usi – avantaje si dezavantaje

Sistemele automate de usi – avantaje si dezavantaje

Sistemele automate de usi – avantaje si dezavantaje

In majoritatea cazurilor, sistemul modern de usi automate, indiferent daca este vorba de rotire, balansare sau tip by-pass / alunecare, este proiectat cu siguranta in minte. In proiectare au fost incorporate mai multe dispozitive de protectie redundante pentru a asigura utilizarea sigura si in bune conditii a acestor produse.

Proiectele producatorilor se bazeaza pe mai multe surse de intrari senzoriale asupra produselor lor pentru a asigura functionarea sigura si fiabila. Aceste unitati de usi sunt testate la esecuri, pentru sute de mii de cicluri de utilizare si nu sunt, in general, puse in locurile publice pana cand acestea nu functioneaza in mod satisfacator si in mod fiabil.

Acestea trebuie sa respecte standardele de siguranta stabilite de orientarile Institutului National de Standarde (ANSI). Esti interesat de
automatizari porti? Intra pe Nice.com.ro!

libris.ro

Deci, cum functioneaza? Incepand cu sistemul cel mai de baza … usile actionate prin tragere (fie se deschid spre interior sau spre exterior pe balamale fixe) si USILE de tip BYPASS (usile ce aluneca una langa cealalta, fie intr-o singura pereche sau in pereche dubla) contin protectia cea mai rezistenta la defectiuni.

Senzorul este utilizat pentru a se asigura ca orice obiect din calea sectiunii inchise a usii este protejat impotriva inchiderii usii. Cu alte cuvinte, imaginati-va un fascicul de blit stralucind neintrerupt intr-o camera pe oglinda reflectorizanta sau reflector de bicicleta. Controlul motorului usii ar fi trimis un semnal ca totul este ok, iar apoi usa ar fi activata pentru a se inchide in siguranta, fara sa loveasca nimic.

Cu toate acestea, in cazul in care fasciculul este intrerupt brusc, un semnal este imediat trimis dispozitivului pentru a opri actiunea de inchidere. In plus, sistemele automate de usi incorporeaza, de obicei, un tip de dispozitiv Infrared Curtain Sensor (senzor de miscare sau senzor de prezenta). In timp ce este optic nedetectabil, acest tip de senzor functioneaza mai mult ca un cap de dus, pulverizand un jet de apa.

Senzorul este de obicei pozitionat pe ambele parti ale unei porti. Un fascicul de perdele infrarosii cade in jos pe o pozitie verticala in fata usii, fie pentru declansarea deschiderii, fie pentru declansarea operatiei de inchidere atunci cand zona protejata de aceasta este considerata ocupata sau fara obstructii.

La sistemele mai vechi, este posibil sa intalniti si un material din cauciuc sensibil la presiune care contine senzori. Cand aceste covorase sunt comprimate, fie prin trafic pietonal, fie un carucior, cum ar fi in cazul unei intrari in supermarket, aceste dispozitive trimit un semnal motorului care controleaza usa pentru a initia inchiderea sau deschiderea, dupa cum este necesar.

Senzorii care sunt incorporati in aceste sisteme de usi functioneaza interactiv atunci cand functioneaza corect. Ei comunica prin intermediul unui microprocesor in unitatea de comanda a motorului pentru a activa diverse comenzi ale usii. In plus, incorporate in aceste placi de comanda sunt circuite cu intarziere in timp care mentin usile in mod deschis sau inchis pana cand senzorii sunt activati sau portierele au fost eliberate.

divisima.com

Interactiunea armonioasa dintre aceste dispozitive de detectare este critica si, daca este in stare de functionare adecvata, poate dezactiva o usa care functioneaza defectuos, asigurand protectia trecerii pietonilor. Cand aceste dispozitive de senzori sunt fie dezactivate, fie manipulate sau functioneaza defectuos din cauza lipsei de intretinere regulata corespunzatoare, aceste dispozitive pot deveni potential mortale.

 

Share Button

Leave a Comment