De ce as cumpara un UPS ?

De ce as cumpara un UPS ?

De ce as cumpara un UPS ?

libris.ro

In cazul in care locuiesti intr-o zona in care se intampla destul de des sa ai probleme cu energia electrica, si cand spun probleme cu energia electrica ma refer la fluctuatii ale tensiunii, se intampla destul de des ca aparatele pe care le ai conectate pentru a fi alimentate cu energie electrica sa sufere asa zisele socuri, din cauza fluctuatiei tensiunii.

Se poate ca aceste fluctuatii sa aiba loc si din cauza conditiilor meteo nefavorabile, si chiar si din aceste motive sa ti se defecteze aparatura electrica sau electrocasinica.

Ei bine, in cazul in care iti doresti ca aparatura ta de acasa sa fie protejata in astfel de cazuri ar trebui sa te gandesti cat mai rapid sa iti cumperi asa numitele UPS-uri. In cazul in care iti doresti protejarea calculatorului sau a telefonului care este la incarcat, poti alege un ups second hand, insa in cazul in care iti doresti sa iti protejezi aparatura mai pretentioasa sa zic asa, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia spre un UPS nou.

Ei bine, daca tot am pomenit termenul de UPS, trebuie spus ca acestea sunt surse neintreruptibile de putere ( Unniterruptible Power Supply), care au fost construite pentru a oferi protectie tuturor aparaturilor conectate la reteaua electrica.

Aceste UPS-uri contin acumulatori de energie (baterii in termeni populari), care in momentul in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica, bateriile vor alimenta in continuare consumatorii pana in momentul in care functioneaza reteaua de energie electrica sau pana in momentul in care se vor descarca bateriile.

Despre aceste UPS-uri trebuie stiut faptul ca se impart in trei categorii si anume, UPS-uri off line, UPS-uri line interactive si UPS-uri on-line.

Ups-urile off-line sunt dependente de tensiune si de frecventa si redau consumatorilor pe iesire, tensiunea de intrare, iar in momentul in care alimentarea cu energie electrica este intrerupta, bateriile au rolul de a alimenta consumatorul in continuare.

divisima.com

Ups-urile line-interactive sunt independente de tensiune si monitorizeaza tensiunea de intrare. Acest tip de UPS nu protejeaza complet impotriva tuturor fluctuatiilor si perturbarilor.

Ups-urile on-line sunt dependente atat de tensiune cat si de frecventa si au o dubla conversie, motiv pentru care dispar atat variatiile cat si perturbatiile din reteaua de alimentare. Aceste UPS-uri au cea mai mare autonomie si ofera cel mai ridicat grad de protectie insa au si cele mai ridicate preturi.

In momentul in care te hotarasti ca nu mai vrei sa platesti reparatii pentru aparatura ta de acasa care se poate defecta din cauza tensiunii electrice, si vrei sa iti alegi un UPS, in mod evident trebuie sa stii ce consumatori conectezi la aparat, care este puterea lor totala, trebuie sa cauti cea mai buna varianta care ti se potriveste pentru ca sunt o multime de astfel de UPS-uri, de la diferite firme producatoare, de diferite modele si la diferite preturi.

Ei bine, si daca intrebarea din titlu este de ce as cumpara un UPS, raspunsul este acela ca un UPS ne poate proteja aparatele electrocasnice de socurile de curent care se produc datorita fluctuatiilor tensiunii electrice, si totodata ne scutesc de costurile reparatiilor sau achizitionarii altor produse noi. Deci cu siguranta merita sa aveti fiecare acasa un astfel de dispozitiv.

Share Button

Leave a Comment