Cum se amaneteaza bunurile?

Cum se amaneteaza bunurile?

divisima.com

Din pacate in prezent, lipsa banilor este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multa lume, astfel ca oamenii care se confrunta cu probleme de acest gen, vor cauta rapid solutii de imprumut pe termen scurt, pentru a putea sa isi rezolve problemele.

Imprumuturile de la casele de amanet au inceput sa reprezinte pentru o mare parte din oamenii care se confrunta cu acest tip de probleme, solutia ideala pentru a face rapid rost de bani pe termen scurt.

De ce? Pentru ca o casa de amanet, pe langa amanetarea bijuteriilor, ofera si alte tipuri de imprumuturi precum amanetul auto sau amanet electronice.

Faptul ca aceste societati comerciale au inceput sa diversifice tipurile de amanet, reprezinta cea mai buna solutie pentru client, pentru ca acestia vor putea sa isi amaneteze mai multe bunuri.

Deci, cei care au de gand sa isi amaneteze bijuteriile, trebuie sa cunoasca exact gramajul acestora, dar si numarul de carate, pentru ca in functie de aceste doua aspecte foarte importante li se va propune o suma de bani pentru imprumut.

Cei care aleg sa isi amaneteze dispozitivele electronice, vor trebui sa cunoasca specificatiile tehnice ale acestora, dar si pretul de piata, atat pretul second hand, cat si pretul pentru dispozitivele noi.

De ce? Pentru ca doar in acest caz, clientii caselor de amanet vor putea afla daca li se va propune suma de bani corecta pentru a-si amaneta telefoanele, sau orice alte dispozitive electronice.

Daca discutam despre amanetul auto, aici lucrurile sunt putin mai complicate, pentru ca un client care isi amaneteaza autoturismul, trebuie sa prezinte si o serie importanta de documente, pentru a se putea realiza contractual de amanet.

Ei bine, indiferent de ce tip de amanet aleg clientii, odata cu aceasta prima etapa care presupune informarea referitoare la preturile produselor, urmeaza un alt pas important.

Clientul trebuie sa se informeze cu referire la suma de bani pe care o va primi, inainte sa semneze contractual de amanet.

In ceea ce priveste contractual de amanet, clientul societatii va plati dobanda pentru fiecare zi in care se va desfasura contractual de amanet.

Tot referitor la acest contract de amanet, este important de precizat faptul ca daca dispune de bani, clientul isi poate achita mai repede datoria si automat isi va recupera si bunurile in acel moment.

Daca se va intampla acest lucru, se va recalcula comisionul si dobanda pentru ca, nu este normal ca un client sa plateasca dobanda sau comision pentru zilele in care el nu mai are datorie.

Deasemenea, trebuie mentionat faptul ca toate bunurile amanetate vor fi pastrate in cele mai sigure conditii atata timp cat se va desfasura contractul de amanet, astfel incat clientul sa isi recupereze in aceiasi stare in care le-ai si predat.

Asadar, este important de amintit faptul ca in momentul in care se doreste amanetarea bunurilor, clientul trebuie sa cunoasca mai multe detalii, pentru a nu iesi in pierdere dintr-o asemenea afacere.

libris.ro

Si daca totul decurge normal, iar clientul este de buna credinta, atunci isi va recupera rapid si bunurile.

Share Button

Leave a Comment