Ce este cavitatia medicala?

Ce este cavitatia medicala?

Ce este cavitatia medicala?

libris.ro

Aceasta procedura este realizata cu ajutorul unui aparat cavitatie profesional. In trecut, cavitatia a fost cunoscuta si sub denumirea de ILCUS aceasta fiind o prescurtare pentru hidrolipocasie cu ultrasunete.

Pe la mijlocul anilor 80 a fost o tehnica utilizata pentru a absorbi substantele cosmetice prin piele. Datorita mai multor studii, s-a ajuns si sa se inteleaga ca apa distilata infiltrata in tesuturile adipoase sporeste si eficienta cavitatiei.

Prin urmare metodele de cavitatie medicala este deosebita de cavitatea estetica pentru ca medicul chirurg aplica infiltrarea cu ser fiziologic in combinatie cu un anestezic local, pe cand estetica foloseste un aparat pe baza de ultrasunete.

Este evident ca procedura de natura medicala e mult mai eficienta si mai de durata insa ar trebui sa fie efectuata numai de chirurgi plastici specializati si aceasta reprezinta o intervetie care nu are legatura cu chirurgia. Operatia de cavitatie se face in sali de operatii echipate corespunzator.

Impreuna cu chirurgul, este prezent in sala si medicul anestezist care asigura o sedare de natura partiala a pacientilor si pe toata durata operatiei este si posibilitatea de a discuta cu medicul. Grasimile sunt indepartate cu canule speciale subtiri si fara ajutor din partea echipamentelor pentr aspirat, insa utilizand seringi speciale.

In cazul in care interventia chirurgicala e facuta bne pacientii nu for mai avea niciun traumatism si nu simtiti durerea. Incizia e de dimensiune mica de cca 2 sau 3 mm, si se face in zone ascunse, acolo unde nu pot fi vazute.  In situatia unde cavitatia medicala este efectuata la nivelul zonei abdominale este nevoie de un pansament adeziv care are un bandaj elastic sau ciorapi pentru compresie speciali, care sunt purtati pentru 7 zile.

Cavitatia estetica e o metoda neinvaziva si nedureroasa ce elimina si acumularea de tesut adipos prin folosirea ultrasunetelor. Tehnica aceasta elimina spectrul unei operatii precum liposuctia. E o tehnologie inovatoare si o descoperire recenta, pentru ca a fost prezentata publicului doar in 2005 si in continuare ii sunt imbunatatite performantele cu ajutorul echipamentelor tot mai sofisticate si tot mai sigure.

divisima.com

Cum functioneaza acest lucru? Undele sonore sunt impinse in tesuturile adipoase in asa fel incat sa produca miscari in interiorul tesutului adipos, acolo unde se formeaza bule ce cresc si apoi fac implozie si se dezintegreaza. Cavitatia estetica se poate face atat la un centru de infrumusetare cat si in cabinete medicale. Va recomandam sa nu confundati cavitatia estetica cu cavitatia medicala pe care am explicat-o mai sus.

Cavitatia estetica e facuta doar cu ultrasunete care sunt emise de catre un accesoriu al aparatului care este plasat pe zona pentru tratat in asa fel incat sa se elimine in mod progesiv tesuturile adipoase. Rezultatele care se obtin sunt cat se poate de evidente insa pentru aceasta e necesar sa ave si o aparatura adecvata.

Rezultatele acestea duc la aparitia mai multor produse pe piata ce sunt vandute drept bune chiar si cand ele nu sunt facute pe baza unor cercetari adecvate.

Va recomandam sa va informati cu privire la tipul aparatului de cavitatie ce urmeaza a fi cumparati si asupra aparatului utilizat de medicul estetician ori cosmetician.

Share Button

Leave a Comment