Bicicleta electrica sau bicicleta normala?

Bicicleta electrica sau bicicleta normala?

Bicicleta electrica sau bicicleta normala?

In momentul in care vrei sa te deplasezi dintr-un capat in celalalt al orasului, insa vremea de afara este una placuta, poti sa folosesti bicicleta in acest sens.

Alegand sa mergi cu bicicleta, vei contribui la ocrotirea naturii, pentru ca fie ca discutam despre o bicicleta normal, fie ca discutam despre biciclete electrice, aceste mojloace de transport sunt perfecte pentru ca nu polueaza.

Facand o comparative intre bicicilete si scuterele pe benzina, sau autoturisme, cu siguranta putem sa spunem ca este mult mai bine pentru natura si pentru cei din jur sa utilizam astfel de mijloace de transport.

divisima.com

Ei bine, daca stam sa discutam despre bicicletele normale, acestea sunt mai ieftine decat bicicletele electrice, si pot sa fie folosite pentru a te deplasa cu ele.

Plus de asta, atunci cand pedalezi o bicicleta normala, faci si sport, asa ca este sanatos sa utilizezi o bicicleta normal, iar viteza de deplasare va fi in functie de modul rapid sau lent in care vei pedala.

In cazul in care insa, discutam despre biciclete electrice, atunci lucrurile se schimba destul de mult, datorita faptului ca aceste mijloace de transport sunt mai scumpe decat bicicletele normale.

Trebuie sa mentionam insa neaparat si faptul ca aceste biciclete electrice sunt extrem de utile pentru persoanele care ar vrea sa utilizeze o bicicleta, insa nu au o conditie fizica buna pentru a pedala, sau pur si simplu nu le place sa pedaleze.

Bicicletele electrice functioneaza datorita faptului ca sunt prevazute cu un motor electric, al carui rol este acela de a pune bicicleta in miscare, iar conform prevederilor din Uniunea Europeana, un asemenea mijloc electric de transport, poate ajunge pana la o viteza maxima de 25 km/h, si poate avea o putere de maxim 250 W (aproximativ 0.3 CP).

O alta componenta esentiala a acestor biciclete electrice este acumulatorul Li-Ion, care are rolul de a alimenta cu energie electrica motorul.

Deci, acestea sunt fara doar si poate cele mai importante piese ale unei biciclete electrice, pentru ca in rest, nu ar fi deosebiri intre o bicicleta normal si una electrica.

Atunci cand utilizezi bicicleta electrica, poti sa lasi doar motorul electric sa functioneze, iar datorita puterii sale si a autonomiei acumulatorului, vei putea sa te deplasezi aproximativ 25 KM, la o viteza de cel mult 25 KM/H.

Vei avea si posibilitatea de a pedala in timp ce motorul electric este pus in functiune, iar astfel va creste automat atat viteza de deplasare a bicicletei, cat si autonomia acumulatorului Li-Ion.

Daca vei opta pentru o asemenea bicicleta, nu vei avea de platit foarte mult la costul facturii energiei electrice, pentru ca vei plati maxim 15 – 20 de lei mai mult la facture, daca iti vei incarca in fiecare seara bateria bicicletei.

libris.ro

Deci, facand un calcul scurt, cu siguranta cei 15 lei pe care ii platesti in plus la facture de energie electrica, sunt cu mult mai putini bani decat ai plati lunar pentru un abonament in ceea ce priveste transportul in comun. Deci, se merita sa iti alegi o bicicleta electrica.

Share Button

Leave a Comment