5 stiluri de impodobire a bradului de Craciun

5 stiluri de impodobire a bradului de Craciun

divisima.com

5 stiluri de impodobire a bradului de Craciun
Pentru ca sarbatorile de iarna sa fie placute, totul trebuie facut cu limita si cum rafinament. Abundenta nu trebuie sa fie un obiectiv, simplitatea poate oferi uneori mai mult confort.

Nu stiu cati v-ati gandit, dar atunci cand vine vorba de impodobirea bradului de Craciun, fie el brad artificial sau natural, exista cateva stiluri care pot fi abordate. Iata cateva exemple: vintage, padure, nordic, monocrom, traditional. Fiecare ofera flexibilitate intre anumite limite impuse de stil.

Inainte sa le luam pe rand si sa vedem ce presupune fiecare, haideti sa vedem doua sfaturi practice. In primul rand, daca bradul este natural, conteaza specia. Pinul este posibil sa isi piarda acele. Cele mai bune variante sunt brazii si molizii.

Apoi asigurati-va ca a fost taiat de curand. In felul acesta va fi mai rezistent in a sustine decoratiunile. Cum faceti asta? Simplu, indoiti o ramura si vedeti cum se comporta. Daca prezinta elasticitate, inseamna ca pomul e bun, daca nu alegeti altul.

Acum sa trecem la tema dupa care vm impodobi bradului si sa vorbim de stiluri. Stilul vintage. Este un stil stralucitor, romantic si feminin. Puteti alege globuri de sticla argintii si aurii. Aceste doua culori alaturi de roz, albastru sau turcoaz sunt dominante pentru acest stil. Ne putem gandi la un brad cu ace argintii sau aurii, impodobit cu decoratiuni in culorile amintite mai sus.

Stilul padure. Aceasta tema se adreseaza iubitorilor de natura, de padure, de munte. Un astfel de stil se incadreaza perfect intr-o cabana. Nu trebuie sa mai spunem ca, daca bradul este artificial el trebuie sa fie de culoarea verede, culoarea naturala a brazilor.

Ca si ornament se poate folosi orice are legatura cu padurea, desigur asezat cu bun gust. Se pot folosi conuri, crengute, fructe de padure si figurine in forma de cerbi, veverite, vulpi, bufnite, pasari etc.

Stilul nordic. Dupa cum ne spune si numele, el este preluat de la popoarele din nordul europei. Aici, decoratiunile sunt din lemn si pictate in culorile alb si rosu, cu motive nationale. Norvegia, Finlanda si Letonia au pe steagul national fie una din aceste culori, fie ambele.

Poti alege globuri albe punctate cu rosu, braduleti albi si rosii sau reni in aceleasi culori, cu diferite motive. Daca nu gasesti ceea ce ai dori si ai creativitate si talent, iti poti confectiona singur aceste obiecte decorative.

Stilul monocrom. Un stil modern si interesant. Un stil simplu si minimalist. Bradul poate avea ace negre. Culorile decoratiunilor pot fi alb, negru auriu si argintiu, ultimele doua pentru a oferi putina stralucire. Modelele pot fi geometrice, in forma de stea sau de cruce.

Stilul traditional. Acesta este cel mai cunoscut si intalnit mod de impodobire a bradului. De el se leaga amintirile frumoase si calde ale copilariei. Acest stil probabil ca nu se va pierde niciodata, avand mereu adepti credinciosi in cei scaptici la schimbari, iar aceasta nu este deloc un lucru rau.

libris.ro

Impodobirea presupune globuri rotunde, beteala glazurata, instalatii, mosi craciuni si bomboane atarnate de varful crengutelor. Culorile acestui stil sunt rosul, albul auriul si argintiul. Dar atentie, se orneaza intr-o singura culoare, maxim doua ca sa contrasteze.

Share Button

Leave a Comment